جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷

با حضور استاندار؛

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد

انجمن کتابخانه های مازندران

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با حضور یوسف نوری، استاندار مازندران و دیگر اعضای جلسه در استانداری برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌ عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی مازندران، شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با حضور یوسف نوری، استاندار مازندران؛ قاسم عزیززاده‌گرجی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی استاندار؛ حسن اصغریان رستمی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری؛ احسان آهنگر، مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی استان؛ سکینه‌خاتون مهدیان‌پور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران؛ حامد فاضلی کبریا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان استان و اعضای حقیقی و حقوقی انجمن، یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ در سالن شهید رجایی استانداری تشکیل شد.

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد

یوسف نوری، استاندار مازندران در شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران، اظهار کرد: در گذشته مردم در خانه‌های خود کتابخانه داشتند اما به تدریج گل و گیاه و حیوانات جایگزین آن شد. بعضی وقت‌ها کتابخانه یک عالم در یک شهر، بزرگ‌تر از کتابخانه عمومی در اروپا بود؛ نه اینکه آن‌ها تمدن نداشته باشند، متاسفانه جریانات فرهنگی اتفاق افتاد و وضع تغییر کرد.

نوری خاطرنشان کرد: نیاز به بسته کاری حس می‌شود؛ مشوق‌ها هم دیگر جواب نمی دهند؛ خودمان هم از این موضوع ناراحت هستیم؛ این در حالی است که در کشورهای دیگر مشوق‌های بیشتری همانند بحث فرزندآوری ارائه می‌شود.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه خیلی مهم است بدانیم جزئیات آخرین کتابی که خواندیم چیست، عنوان کرد: باید از یک جایی شروع کنیم؛ به کتاب و کتابخوانی اهمیت بدهیم، یک دور امدادی هم بزنیم.

این مسئول خواستار ایجاد بسته فرهنگی با کتاب به‌عنوان زنجیره تامین شد و عنوان کرد: باید اینطور باشد که اگر از کشاورزی خوشمان می‌آید، کتاب این حوزه را بخوانیم.
 

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد


درادامه سکینه خاتون مهدیان‌پور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با بیان اینکه خیرین در سطح کتابخانه ای شناسایی شده اند تا از لحاظ مادی و معنوی یاری رسان حوزه ترویج کتابخوانی در استان باشند، اظهار کرد: ۱۳۴ کتابخانه در استان فعالیت دارد و هدف این است که برای تمام این کتابخانه ها مجمع خیرین شکل گیرد.

وی از فعالیت ۹۶ کتابخانه شهری و ۳۸ روستایی و وجود ۹۲ هزار و ۵۰۳ عضو خبر داد و افزود: ۹ پانسیون مطالعاتی نیز در استان مجوز فعالیت کتابخانه ای دریافت کردند. در شش ماهه نسخت سال جاری بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کتابخانه های استان مراجعه داشتند و 87 هزار نفر کتاب امانت گرفتند. در حال حاضر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان جانمایی شده است.

مهدیان‌پور با بیان اینکه ۵۹ هزار و ۶۰۳ مترمربع فضای کتابخانه‌ای در استان وجود دارد، بیان کرد: یک باب کتابخانه در بالادزا ساری و کتابخانه‌ای در بابل افتتاح شد.

وی از افتتاح کتابخانه در کجور مصادف با هفته مازندران خبر داد و گفت: شش ماهه نخست امسال چهار هزار و  ۱۸۷ برنامه فرهنگی در سطح کتابخانه های عمومی استان برگزار شد.

مهدیان پور به فعالیت موکب دانایی تحت عنوان «ساحل دانایی» اشاره کرد و گفت: طرح آفتابگردان در ساری، بهشهر، نوشهر، کلاردشت و جویبار با محوریت آموزش اختلالات روانشناختی برای مادران و آموزش و مراقبت از سلامت جنسی برگزار شد.

وی از انتخاب دو کتابخانه اسبوکلای ساری و کلاگر محله قائم شهر در جشنواره ملی روستا و عشایر دوستدار کتاب خبر داد و افزود: اعطای نشان ادبی سرو سرخ به نویسندگان بومی حوزه دفاع مقدس در راستای دومین کنگره ملی ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید دیار علویان خط شکن، برگزاری کتابواره شهدای کارمند، شهدای خلبان و شهدای خانطومان و جشنواره از قال تا حال و ... نیز از جمله فعالیت‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی مازندران بوده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران از جذب مشارکت های مردمی برای خرید ماشین با هدف ایجاد کتابخانه سیار خبر داد و گفت: به زودی این کتابخانه تجهیز می شود.

وی از جذب ۴۲ میلیارد ریال اعتبار توسط مجمع خیرین برای توسعه فعالیت‌های کتابخان‌های در استان خبر داد و افزود: تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در سال ۱۴۰۱، ۱۱ میلیارد و در سال  ۱۴۰۲، ۱۸ میلیارد بوده که ۱۰۰ درصد آن تخصیص یافت. همچنین برای امسال ۱۹ میلیارد مصوب شده که امید می‌رود به طور کامل تخصیص یابد تا شاهد احداث و تکمیل پروژه های کتابخانه های عمومی استان باشیم.

مهدیان پور با بیان اینکه ۱۳۸ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه‌های کتابخانه‌ای چای باغ، گرجی محله، آهودشت، زرندین و امین آباد بابل مورد نیاز است، گفت: اگر به موقع این اعتبار تخصیص یابد تا پایان سال این پروژه‌ها تکمیل می‌شود.

وی خواستار تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی ساری پیرو مصوبات سفر دوم رئیس جمهوری شد و افزود: برای تکمیل و تجهیز این پروژه قول تخصیص ۶۰ میلیارد تومان داده اند.

مهدیان پور اضافه کرد: درصد همکاری شهرداری های استان برای پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه های عمومی متاسفانه محدود است. نامه دریافت مستقیم این اعتبار از حساب شهرداری های استان به ۲۲ شهرداری در این خطه از شمال کشور ابلاغ شد اما با اعتراض شهرداران مواجه هستیم.

وی از برگزاری جشنواره مادران قصه‌گو ویژه هفته مازندران خبرداد و گفت: در این راستا نشستی تخصصی نیز با محوریت دانشگاه مازندران برگزار خواهد شد.

مهدیان پور با اشاره به فعالیت های کتابخانه های سیار شامل امانت کتاب، فعالیت های فرهنگی، دوره های آموزشی و ...، افزود: مازندران فاقد کتابخانه سیار است؛ چراکه ماشین متناسب با ارائه فعالیت کتابخانه‌ای در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی استان قرار ندارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران از راه اندازی کتابخانه سیار با همکاری خیرین در قالب یک کامیونت با اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان تا دهه فجر امسال خبر داد و گفت: کتابخانه مدرسه استعدادهای درخشان که پریا شعبانی، کتابخوان قائم شهری در آن اشتغال به تحصیل دارد، به عنوان کتابخانه کلاسی در هفته کتاب به صورت پایلوت در استان با حضور معاون سیاسی- امنیتی استاندار افتتاح می شود.

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد

شصت و هشتمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی مازندران برگزار شد

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 8 =